top of page
Search

Pieredzes apmaiņas darbnīcā pulcējas vairāk kā divdesmit cilvēku

Updated: May 31, 2022

Kā jau tika solīts, maija beigās - 29/05/22 norisinājās otrais praktiskās pieredzes apmaiņas seminārs un šoreiz tēma bija - Lauku sēta.

Kopīgi pavadījām 4 stundas aizraujošās un sarunās par dažādajām pieredzēm, izaicinājumiem, risinājumiem. Pieredzes apmaiņas pirmais pieturas punkts bija māja "Jaunpriedāji", kur interesentus sirsnīgi uzņēma saimnieki - Kristīne un Mārcis, pastāstot par to, kādēļ izvēlējušies būvēt tieši guļbūvi no profilētām līmbrusām. Māja ir mūsdienīga jaunbūve, taču tik lakoniska un gaumīga, ka brīnišķīgi iekļaujas lauku ainavā. Mājas saimnieki nepagura atbildēt uz apmeklētāju jautājumiem, pa vidam pastāstot arī par īpašuma un dzimtas vēsturi. Tālāk dienas plāns veda uz nākošo saimniecību "Gala Ratnieki", kur ar savu pieredzes stāstu dalījās mājas saimnieki Antra, Renārs un Inese Jansoni. Iespaidīgā izmēra dzīvojamās mājas renovācija tiek veikta pa daļām un joprojām turpinās, kaut pagājuši astoņi gadi un izdarīts tik daudz! Renāra stāstījumā sadzirdējām vairākus praktiskus padomus un ieteikumus, lai aiztaupītu lieku naudas un laika resursu izniekošanu. Pēdējais pieturas punkts bija atjaunojama lauku viensēta "Kalna Stēguļi", kur šobrīd gadu saimnieko Endija Tērauda un Toms Muzikants. Jaunieši pastāstīja ar kādiem izaicinājumiem saskārušies sākot darbu šajā īpašumā. Pašā noslēgumā uzzinājām dažus īpašus knifiņus no mūsu apkaimes profesionāļa Guntara Jansona, kurš savā ikdienas darbā strādā par restaurācijas arhitektu. Guntars pastāstīja par populārākajiem logu dalījumiem, kļūdām to atjaunošanā, dalījās savā personīgajā pieredzē atjaunojot ēkas atsevišķas detaļas savā dzimtas mājā "Brāķeri".

Laika apstākļi dienas garumā bija mainīgi: tie svārstījās no pavisam silta un saulaina līdz baltām lietusgāzēm, taču pateicoties mīļajai uzņemšanai visās trīs mājās, tā arī palikām sausi un lietus neskarti.


Mīļš jo mīļš paldies māju saimniekiem par gādīgajām rūpēm un uzņemšanu pie sevis:

Kristīnei un Mārcim no "Jaunpriedāji"

Renāram, Inesei un Antrai no "Gala Ratnieki"

Endijai un Tomam no "Kalna Stēguļi"


Un īpašs paldies par iesaistīšanos pasākuma organizēšanā un tapšanā:

Inese, Ivars, Edgars - absolūti vienmēr gatavi palīdzēt ar savu padomu, spēku, laiku, aprīkojumu.

Anita, Līga, mīļš paldies par jūsu silto atbalstu!


Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.








0 comments

Comments


bottom of page